HUS LOGO_BLACK.png

IKEA Targówek- restauracja

yarmush-interiors-IKEA-1904230514-0819.j

Inspiracja gęstym, zielonym i pachnącym lasem bezpośrednio przekłada się tutaj na konkretne rozwiązania. Mix mebli z litego drewna i nowoczesnych kompozytów (drewno  

z tworzywami sztucznymi) współgrają ze sobą tworząc współczesną interpretację tradycyjnych form i materiałów. Stonowane kolory, użyte na ścianach grafiki z motywami lasu, brzozowy zagajnik w centralnym punkcie sali, organiczne formy dodatków i mebli przenoszą nas do krainy sąsiadów zza morza. Jeden z obszarów restauracji dedykowano właśnie Bałtykowi. 

Tutaj intensywny, ciemny granat ścian, zaczerpnięty wprost z zimnej morskiej głębiny zestawiono z lekką szarością mebli i podłogi nawiązującą do rybich łusek i morskiej piany. Jasne brzozowe drewno wprowadza do całości ciepło i jest kolejnym odniesieniem do kolorystyki Bałtyckiego wybrzeża. Całości dopełnia czarno- biała, prosta i zabawna komunikacja na ścianach.Przed przystąpieniem do pracy nad projektem dokonano szeregu obserwacji i analiz dzięki którym rozwiązania przestrzenne zostały skrojone na miarę tego wyjątkowego sklepu. 

Dzięki takiemu podejściu powstało przyjazne i inspirujące miejsce w którym funkcjonalny design widocznie przekłada się na wygodę i satysfakcję licznych miłośników szwedzkich przysmaków oraz skandynawskich form. Efektem zmian jest dużo większa powierzchnia samej restauracji, jak i liczby miejsc siedzących z nieco ponad 400 do 600 miejsc.

RESTAURACJA IKEA TARGÓWEK: 

Projekt:

obiekt komercyjny, wnętrze

Realizacja:
2019

Liczba miejsc siedzących:
650

Lokalizacja:

Warszawa Targówek

Inwestor:

IKEA Targówek

Zespół projektowy:

Sylwia Gieruszyńska, Aleksandra Glinka

Zdjęcia

Tomo Yarmush

whitemad_IKEA_Targówek11.jpg
yarmush-interiors-IKEA-1904230657-0135.j
yarmush-interiors-IKEA-1904230752-0261.j
whitemad_IKEA_Targówek16.jpg
yarmush-interiors-IKEA-1904230749-2.jpg
yarmush-interiors-IKEA-1904230824-0359.j
yarmush-interiors-IKEA-1904230531-0017.j
yarmush-interiors-IKEA-1904230534-0023.j